HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Kadın Sütyen Takımları

13-08-2022 16:38
Kadın Sütyen Takımları

Kadın Sütyen Takım

Askı yerleşimi sütyen konforu için son derece önemli olan bir husustur. Askıların omuzdan aşağıya düşmemesi ya da omuz bölgesini sıkmaması, omuzu kesmemesi çok önemli olan bir detaydır. Askı duruşu hem omuza uzak olmalı hem de boyuna uzak olmalıdır. Askılar bol ya da dar geliyorsa uzatılıp kısaltılabilir. Fakat askı en kısa haline dahi getirildiğinde farklı bir model denemenizde fayda var.

Aynı şekilde uzun haline getirildiğinde hala sıkıyor ise alternatif bir model denemenizde büyük bir fayda var. Tüm kadınların en önemli giysilerinden bir tanesi de sütyendir. Hatta kadınlar en özel ve güzel kıyafetlerini giyerken bile üzerinde taşıdığı, kadının duruşunu. Rahatlığını ve güvenini doğrudan etkileyen iç giyimdir. İç giyim ürünlerinde en önemli olan bu ürün bir nevi kadınlığın sembolüdür.

Amerika Birleşik Devleti'nde yapılmış olan bir araştırmaya göre kadınların büyük çoğunluğu sütyen seçme konusunda genellikle başarısız oluyor. Kadın sütyen takım seçme konusunda basarız olan kadınlar, sürekli olarak rahatsızlık duyar. Kadınlar kıyafet alışverişi ve ayakkabı alışverişine göstermiş oldukları özeni sütyen ya da iç takım seçme konusunda göstermiyor.

Doğru Sütyen Seçimi Nasıl Olur?

Doğru sütyen seçebilmek için vücut yapınızı tanımanız gerekiyor. Sütyen seçimi vücut yapısından, yaşa, göğüs şekline ve hayatın belirli dönemlerine, kıyafetimize ve sağlığımıza göre değişkenlik gösterebiliyor. Hangi sütyenin daha güzel olduğundan ziyade bedeniniz ve sağlığınız için hangi sütyen daha iyi daha uygun diyerek sütyen alışverişi yapmanız gerekiyor.

Kadın sütyen takım seçimi oldukça önemli olan bir konudur. Rengi ve modeli güzel diye bir sütyen takımı almak pek akıl kârı değildir. Bugün olduğu kadar önümüzde kalan yıllarda da kullanılacak olan sütyen, ihtiyaç duyacağınız her yaşta kadının mutlaka bilmesi gereken bir giyim ürünüdür.

Vücut Tipine Göre Sütyen Seçimi Nasıl Olmalı?

Her bir kadın özeldir ve herkesin beden ölçüleri kendine has ve özeldir. Bu farklılıklar saçtan, makyaja ve dış giyimden tercihlerimize yön verebildiğimiz gibi iç giyimimizi belirlememiz gerekiyor. Vücut yapılarında ki farklılıklar farklı sütyenler kullanımına neden oluyor.

Boyunuz kısa ise göğüs ile bel arasındaki mesafe uzun boylu olan bir bireye göre daha kısa olacaktır. Bu nedenden ötürü göğüslerin belden mümkün olduğunca uzak yani yüksek durması gerekiyor.

Dik ve de yukarı doğru bir şekilde toparlayabilecek sütyenlerin kullanılması gerekir. Kilolu olan kadınlarda ise sütyen kullanımına daha çok dikkat etmek gerekiyor. Göğüsleri ileri ve dik tutacak bir biçimde olan sütyenlerden ziyade vücut yapısına uygun bir şekilde yuvarlak bir biçimde toparlayıp daha iyi ve güzel gözükmesini sağlayacak sütyenler tercih edilmelidir.

Kadın sütyen takımı doğru vücut yapılarına uygun olacak bir şekilde alınmalıdır. Bu şekilde alınan sütyen takımları kullanım esnasında herhangi bir rahatsızlığa neden olmaz.

Göğüs Tipine Göre Sütyen Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Yanlış sütyen seçimi, göğüsü olması gerekenden daha büyük ya da daha küçük gösterebilir. Bunun için kadın sütyen takımı satın alırken göğüs yapısının bozulmamasına dikkat edecek bir şekilde alışveriş yapmanız gerekiyor. Sarkık olmasından uzak, kıyafetlerin üzerinde duruşundan, rahatsız bir duruşa kadar pek çok şeyi etkiliyor sütyen seçimi.

Bu yüzden oldukça önemli olan iç giyime gerekli olan özenin gösterilmesi gerekilir. Kadınların pek çoğu vücut yapısına uygun olan sütyeni almakta güçlük çekiyor. Bunun sebebi ise vücudunu doğru bir şekilde tanımıyor oluşudur. Bundan dolayı sütyen alımı yapılırken yanılma payı oldukça yüksek oluyor ve yanlış sütyen seçimi ile birlikte meydana rahatsızlıklar ve sorunlar geliyor.

Göğüs Tipi Bilinerek Sütyen Alışverişi Yapılmalı

Kadın sütyen takım modelleri saymak ile bitmez. Ancak doğru sütyen almak bu modeller arasında tercih yapmaktan çok daha zordur. Bunun için ilk olarak yapmanız gereken şey göğüs bedeninizi kesin olarak bilmenizdir. Tabi belli kilo artışları ve zayıflamalar meydana geldiğinde sütyen bedenlerinde bir değişiklik meydana gelebiliyor.

Yuvarlak, arası ayrı ya da arası bitişik, armut, asimetrik, birinin büyük olup diğerinin küçük olması, bedeni, duruşu, rengi bunların hepsi nasıl bir model sütyen kullanmanız gerektiğini anlatan birer not niteliğindedir. Göğüs bedeninizi bilmiyorsanız mağazada satış yapmakta olan görevlilerden yardım isteyebilirsiniz. Bu şekilde daha doğru bir seçim yapmış olursunuz.

Yuvarlak Ve Birleşik Olan Göğüsler İçin Sütyen Takımı Nasıl Olmalı?

Eğer büyük ve dolgun göğüslere sahip bir bireyseniz, sütyen alırken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunuyor. Sütyen alırken dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan bir tanesi göğüslerinizin tam boyutunda sütyen almanızdır. Bunun haricinde dolgun göğüslere sahipseniz sütyen alırken destekli olmasından uzak durmanız gerekiyor. Destekli olan sütyenler büyük olan göğüslerinizi daha fazla on plana çıkarır ve çirkin bir görünüme neden olur.

Göğüsleriniz büyük olduğu için toparlayıcı ve kapatıcı etkisi olan sütyenleri tercih etmemeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra, göğüs arasını ayrı tutmak amacı ile spor olan sütyenleri tercih etmeniz gerekiyor. Kadın sütyen takım alırken bu bilgileri göz önünde tutarsanız çok daha rahat bir şekilde sütyen alışverişi yaparsınız. Ayrıca kullanım konusunda herhangi bir problem yaşamazsınız.

Birbirinden Ayrık Göğüsler İçin Kadın Sütyen Takımı Nasıl Olmalıdır?

Bu göğüs tipi en çok rastlanılan göğüs tipleri arasında yer alıyor. Eğer göğüs arasına iki parmağınızı kolay bir şekilde yerleştirebiliyorsanız, sizin de göğüsleriniz ayrık demektir. Halk dilinde tişört sütyenleri adını alan, gündelik hayatta en fazla kullanılan bu tipteki sütyenler diğerlerine göre ayarların da biraz daha boşluk bulunuyor. Bu şekilde tercih edilen bir sütyen ayrık olan göğüsleriniz için en doğru seçenek olur.

Orta kısmında lastik balen olan sütyenler ise göğüslerinizin şeklini hemen alabiliyor. Bu tip bir göğüs yapısına sahipseniz, kalın kenarlı, destekli olan sütyenler kullanmanızda son derece fayda var. Kadın sütyen takımı alırken dikkat etmeniz gereken şeyler arasında sütyenin renginden ziyade göğsünüze uygun olan almak çok daha mantıklıdır.

Üçgen Sivri Olan Göğüsler İçin Kullanılması Gereken Sütyen Takımı Nasıl Olmalı?

Ayrık olan göğüs tipine oldukça benzer bir yapıda olan bu göğüs tipi için tercih edilmesi gereken sütyenler ayrık göğüslü sütyenler ile neredeyse aynı modeldedir. Bu tip göğüs yapısına sahip olan kadınların göğüsleri aşağı doğru ve bedenin dış tarafına doğru uzanır. Kapatıcılığa sahip olan ve kenardan destekli sütyenler kullanmanızda büyük fayda var.

Bu şekilde gün içerisinde sürekli sütyeninizi çekiştirmezsiniz ve rahat olursunuz. Sütyenin iskelet yapısına bakıldığında bir tanesi yukarıda bir tanesi aşağıda olmak üzere iki farklı destek noktası yer alıyor. Aynı zamanda sırtı çapraz olan sütyenler sırt bölgenizden destek alarak göğüslerinizi toparlarlar. Kadın sütyen takım almakta zorluk çeken kişiler mağazada çalışan görevlilerden yardım alabilirler.

Yaşa Göre Sütyen Seçimi Nasıl Olmalı?

Genç kızlığa geçiş yapılan evrede göğüslerin büyüme döneminde yapılacak olan sütyen seçimi, göğüs yapısını, şeklini ve büyüklüğünü doğrudan etkiliyor. Bunun için daha ilk zamandan beri göğüs yapınızı ve şeklini bilip buna uygun giyinmeniz gerekiyor. Kadın sütyen takım alma konusuna dikkat etmeniz gerekiyor. Sütyen seçimi yaparken daha rahat hissedebileceğiniz sütyenleri seçmelisiniz.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.