HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Termal İçlik

29-09-2020 18:08
Termal İçlik

Termal İçlik

Günlük kullanım için, pamuklu ve yünlü kumaşlara dayalı ketenleri ayırt etmeniz gerekir. Pamuk bazlı termal içlikler daha hafiftir ve yün daha iyi ısınır. Ancak bu tür çamaşırlar hızla yıpranır. Çok fazla sentetik elyafın bulunduğu termal iç çamaşırları birkaç mevsim giyilebilir. Aşırı soğukta davranış türüne göre iç çamaşırı seçin. Nemi gidermenin en iyi yolu sentetik malzeme polipropilendir, çabuk kurur, ancak bu pahalı bir malzemedir, bu nedenle sporcular çoğunlukla polipropilenli termal iç çamaşırları kullanırlar. Polyester, nemi gidermede daha az etkilidir, ancak ucuzdur, bu nedenle polyester içeren ürünler kışın yürüyüş için çok uygundur. Tüm dikişsiz desenler poliamidden yapılmıştır, bu nedenle üniseks ürünlerin bir parçasıdır.
 
Şiddetli donlar ve kış balıkçılığı için Polartec malzemeli termal iç çamaşırı en uygunudur, ısıyı en iyi şekilde korur. Tüm İskandinav üreticileri, üretimi için merinos yünü kullanıyor. Antibakteriyel özelliklere sahip ince bir yündür. Bu tür iç çamaşırların bakımı zordur.
 
 
termal içlik
 

Isı tasarrufu sağlayan termal içlik

Hem doğal hem de yapay iplikler kullanılarak kumaşta küçük cepler oluşturan "waffle" dokuma ile dikilir. Bu iç çamaşırı günlük kullanım içindir, ancak yorucu fiziksel aktiviteler sırasında kullanıma uygun değildir. Bu tür ketenler üflenmez ve sıfırın altında 20 derecede güvenilir bir şekilde ısınır. Ancak kullanım ömrü kısa.
 

Nem emici termal içlik

Fonksiyonel termal iç giyim olarak da adlandırılır. Kumaş tamamen sentetiktir, teri uzaklaştırarak vücudu kurutur. İncedir, ancak ısıtıldığında keten bezinin içi basıncı artıracak şekilde yapılmıştır, bu nedenle nem keten bezinin dışına gider. Bu tür termal iç çamaşırlar uzun süre giyilir, ancak içinde sürekli hareket etmeniz gerekir. Bu iç çamaşırın tuhaflığı: Çok miktarda sentetik elyaf nedeniyle, yeni iç çamaşırın dokunması çok zor.
 

Hibrit termal içlik

Bu keten çift taraflı, alt kısım nem geçirgen polimerler, üst kısım sıcak doğal kumaştır. Keten dokunuşu hoştur, uçmaz ve şiddetli donlarda fiziksel aktivite için en uygun olanıdır.
 
  1. Kış balıkçılığı için, düşük fiziksel aktivite için yüksek miktarda doğal yün içeren bir dizi termal iç çamaşırına ihtiyacınız vardır.
  2. Günlük kullanım için yüksek pamuklu bir takım almak daha iyidir.
  3. Açık hava etkinlikleri için hibrit bir kite ihtiyacınız var.
 

Hangi termal içliği satın almak daha iyidir?

Termal içlik seçmeden önce amacına karar vermek önemlidir - ihtiyacınız olan kıyafet türü buna bağlı olacaktır, çünkü seçim aslında oldukça büyüktür.
 
  1. Profesyonel sporcular ve aktif kış rekreasyonunu sevenler, nem emici (işlevsel) modelleri tercih ediyor. Isınan havayı ve ter buharını ıslanmadan kumaştan serbestçe geçirirler.
  2. Isı tasarrufu sağlayan kitler, soğuk bölgelerde yaşayanlar ve yavaş kış yürüyüşlerini sevenler için çok önemlidir. Bu tür modellerde kumaşların özel hücresel veya hacimsel dokuması, bir kişinin uzun süre hareketsiz kalsa bile donmasına izin vermeyen bir ısınma hava boşluğu oluşturur.
  3. Hibrit termal iç çamaşırı, sentetik ve doğal malzemelerin bir kombinasyonu yoluyla ısı tasarrufu ve nem giderme süreçleri arasında bir denge kurarak her iki türün avantajlarını birleştirir.
 
Termal içlik üretimi için sentetik, doğal kumaşlar veya bunların kombinasyonları kullanılır. Sentetikler (polyester, polipropilen veya elastan) hipoalerjeniktir, dokunması hoştur, dayanıklıdır ve fazla nemden kurtulurken iyi bir şekilde sıcak tutar. Spor modelleri genellikle bu tür malzemelerden dikilir. Ancak sentetik giysilerde cilt iyi "nefes almaz" ve kuruyabilir. Bu nedenle, bu tür kitler günlük uzun süreli kullanım için uygun değildir. Doğal pamuk, bambu ve yün sıcak tutmada mükemmeldir, ancak teri zayıf bir şekilde giderir, ıslanır ve cilde yapışır. Alerjisi olanlar için yün kızarıklığa ve kaşıntıya neden olabilir. Çamaşırlar yıkama sırasında hızla esneyerek veya "oturarak" orijinal görünümünü kaybeder. % 100 doğal malzemelerden yapılmış setler basitçe yalıtımlı olarak kabul edilirken,% 50 sentetiklerin dahil edilmesi onları termal yapar. En iyi özelliklere, iç içe geçmiş doğal ve sentetik elyaflardan oluşan karma kumaşlar sahiptir. Hava sirkülasyonu bozulmazken ısıyı korurlar. Termal iç çamaşırın kendisi bir "ısıtma yastığı" değildir. Rüzgar, yağmur, kar veya dondan ek koruma sağlayacak doğru dış giyim olmadan "çalışmayacaktır". Termal giysinin boyutu da çok önemlidir. Vücuda iyi oturan ve onu bunaltmayan bir kit maksimum fayda sağlayacaktır. Giysileri denemeniz veya çevrimiçi satın alırken üreticinin bedenlerini dikkatlice incelemeniz önerilir. Termal içlik sadece kışın kullanılmaz. Yarı ve hatta yaz setleri var. "Yalıtım" derecesi, katman sayısına ve malzemenin yoğunluğuna bağlıdır. Düşük ağırlık ve hacim, antimikrobiyal (antibakteriyel) ve hipoalerjenik özelliklerin yanı sıra kesintisiz bir kesim, yüksek kaliteli ketenlerin hoş bonusları olabilir. Termal tayt modellerimize gör atmadıysanız göz atmanızı tavsiye ederiz. Hem çok kaliteli hem de çok ucuz!
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.