HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Termal İçlik Nedir?

29-09-2020 17:40
Termal İçlik Nedir?

Termal İçlik Nedir?

Çok iyi bir arkadaşım benden termal içliğin ne olduğu ve genel olarak ne için olduğu hakkında bir makale yazmamı istedi ve satın almadan önce bunu nasıl doğru seçeceğimi de kendim ekleyeceğim.
 
Yoğun eğitim sırasında ve yanlış kıyafetlerde kişi terler. Nem salınımı, iyi bir iş çıkardığımızın niteliksel bir göstergesidir. Aynı zamanda ter cildimizdeki gözenekleri tıkar ve rahatsız edici hislere yol açar. Aynı zamanda ter ağırlıklı pamuklu bir tişört vücuda yapışır, hareketi kısıtlar ve soğur.

Başlangıçta, bu tür iç çamaşırlar sporcular arasında yaygın olarak kullanılıyordu, ancak çok hızlı bir şekilde günlük yaşamın diğer birçok alanında kullanımını buldu. Bu yüzden balık tutmayı seven bir sporcu olarak termal iç çamaşırından bahsedeceğim.
 

Termal içliğin fonksiyonları

  1. Vücuda yapışmış ıslak bir tişört ile spor yapmak geçmişin bir kalıntısıdır;
  2. Kışın kalın yünlü bir süveter giymek sakıncalıdır;
  3. Serin havalarda çok fazla kıyafet giymek hiç gerekli değildir.

İnsanların yaklaşık % 98'i bu ifadelere katılıyor. Sonuçta, herkes hareketi engellemeyen kıyafetlerde kuru olmak ister.
 
Fonksiyonel iç giyim vücuda en yakın giysidir ve ana işlevi:
  1. Nemin vücut yüzeyinden uzaklaştırılması;
  2. Havalandırma etkisi yaratmak;
  3. Faydalı ısının korunması;
 
Termal içlik sentetik malzemelerden yapılmıştır - Polartec, polyester, poliamid ve diğerleri. Bu, nemi uzaklaştırabilen ve aynı zamanda daha dayanıklı olan sentetikler olduğu için yapılır. Ancak üreticiler, yün, pamuk ve diğer doğal malzemelerden iplikler ekleyerek, termal iç çamaşırların günlük yaşamda kullanım alanını önemli ölçüde genişletiyorlar.

Yeterli teoriniz olduğunu düşünüyorum. Birçok acemi termal içlik kullanıcısının ilgisini çeken pratik şeylere geçmeyi öneriyorum.
 
termal içlik
 

Doğru termal içlik nasıl seçilir?

Mağazadan iç çamaşırı satın almadan önce kendinize 3 basit soru sorun:
  1. Termal iç çamaşırından nasıl bir etki elde etmek istiyorum?
  2. Onu hangi sıcaklıklarda kullanacağım?
  3. Nasıl kullanılacak?
 
Yün elyaf ilaveli termal iç giyim belki de en sıcak seçenektir. Yünün çok fazla ısıyı bağlama ve lifler arasında saklama özelliğinden dolayı, bu tip fonksiyonel iç çamaşırları kış balıkçılığı, her türlü kış sporu veya kışın sadece günlük giyim için en iyi seçim olacaktır. -5 ° ile -30 ° arasındaki sıcaklıklarda kullanın.
 
Fonksiyonlar:  Isıtır, vücut yüzeyindeki teri giderir, ter kokusunu nötralize eder ve en önemlisi keten nefes alır.

Üreticilerin reklamını yapmayacağım. Bedava reklam yapmak istemiyorum.
 
%100 sentetik iç giyim. Ana işlevi nemi uzaklaştırmaktır. Ve doğal liflerden yapılmış kumaşlar ter emer ve arkaya yapışırsa, her hareketimizi bastırırsa, sentetik  termal iç likler buna asla izin vermez.

Bu tür iç çamaşırlar genellikle +10 ° ila -20 ° arasındaki sıcaklıklarda kullanılır. Balık tutmak için bu tamamen kabul edilebilir bir seçenektir ve tüm önde gelen markalar buna sahiptir.
 
Coolmax ipliklerin eklenmesiyle termal iç giyim . Karmaşık bir teknoloji var ve onu boyamak uzun zaman alıyor. Bu tür termal iç çamaşırların asıl görevi ısıtmak ve soğutmaktır. Bunların iki zıt olduğunu düşünüyor musunuz? Bu gerçekten var.

Normal modda, çamaşırlar her zamanki gibi çalışır - nemi giderir, sıcaklığı optimum modda tutar ve iyi havalandırılır. Ancak yükü artırıp terlemeye başlarsanız, bu kumaşın özel özellikleri sayesinde nem yoğun bir şekilde buharlaşmaya başlayacak ve böylece soğutma etkisi vücudumuza aktarılacaktır.
 
Bu iç çamaşırı, yaz hariç üç mevsim, günlük kullanım ve döngüsel sporlar (örneğin kayak ve snowboard) için +20 ° ... -20 ° sıcaklık için tasarlanmıştır.
 
Windstopper ile termal iç giyim. Windstopper kumaş gerilmiş PTFE'den yapılmıştır. Olağanüstü hafifliği, daha yumuşak dokusu, vücuda hoş gelmesi ve elastik özellikleri ile ayırt edilir. Tüm seleflerinden temel farkı rüzgar korumasıdır. Çok havalandırılmamasına rağmen iyi nefes alır, sıcak tutar ve nemi giderir. Rüzgarlı koşullarda ve kayak yapmak için giyin.

Artık ne tür bir iç çamaşırı olduğunu biliyorsunuz ve son özetleme ve talimatların zamanı geldi.
 

Termal içliklerin Özellikleri

  1. Nem kaldırır ve ıslanmaz;
  2. Termal iç çamaşırındaki yükler altında nefes alırken sıcak değildir; sentetik ipliklerin bileşimi, çamaşırların yıkama ve günlük kullanım sırasında gerilmemesini sağlayan artan aşınma direncine sahiptir;
  3. Genellikle termal içliklerdeki tüm dikişler düzdür ve etiketler dikilir;
  4. Termal içlik, vücuda mümkün olduğu kadar oturmalı, herhangi bir yere sıkıştırmamalı. Tıpkı Second Skin gibi. Büyük boy iç çamaşırlarının temel işlevlerini yerine getirmesi olası değildir. Ne kadar güçlü uyarsa o kadar iyidir;
  5. Termal içlikler özel bir antibakteriyel işlemden geçirilir ve ter kokusunu emmezken tahriş veya alerjik reaksiyon riskini azaltır.
  6. Termal içlik yıkandıktan sonra çok çabuk kurur, pratik olarak kırışmaz ve diğer renklerde leke bırakmaz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.