HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Pijama Takımı

02-08-2022 14:02
Pijama Takımı

Pijama Takımı

Pijama, insanı konforlu ve rahat hissettirmeli. Ev giyiminin bir parçası haline gelen pijama takımı olmazsa olmaz kıyafetlerden bir tanesidir. Bu pijamalar karakterimizin de bir parçasını yansıtıyor.

Pijama sektörü her gün biraz daha ilerleme kaydediyor ve bu ilerleme neticesinde de büyük talepler görüyor. Farklılığa ve değişime son derece açık olan kadın ve erkek müşterilerine zengin çeşitleri, modelleri ile hizmet eder.

Sürekli olarak bir yenilenme ve gelişme içerisindedir. Önceleri yalnızca uyku vaziyeti alınırken giyilen pijamalar artık her yerde ve her koşulda giyilebiliyor. Pijama takımları son zamanlarda daha donanımlı bir şekilde olarak ev giyimine, sokak giyimine, gündelik olarak rahat hissedebileceğiniz bir konumda pijama kullanılabiliyor.

Pijamayı Hangi Amaçla Alacağınızı Belirleyin

Pijama takımını ve geceliğinizi alma amacınızı ilk önce belirlemeniz gerekiyor. Balayı gibi çok özel günlerde giyeceğiniz pijamanın gündelik olmasından ziyada daha şık olmasına özen gösterin.

Gündelik bir pijama tercih ediyorsanız mümkün olduğunca rahat olmasına dikkat edin. Vücudunuz ile uyumlu, hareket özgürlüğünü kısıtlamayan, konforlu bayan veya erkek pijama takımı seçmeniz gerekiyor.

Hamile veya lohusa pijaması almaya karar verdiğinizde, bel tarafını sıkmayan, bunun için özel bir şekilde üretilmiş olan anne adayına kolaylık sağlayan, işlevi ve kullanışlılığı açısından en rahat olanı tercih ettiğinizde kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz.

Hareket etme kabiliyetinizi bozmayacak ve özgür bir şekilde hareket edeceğiniz pijamaları tercih etmeniz çok doğru bir karar olacaktır.

Mevsimsel Değişikliklere Dikkat Edin

Hava durumu, mevsimsel değişiklikler seçeceğiniz pijamaları etkiler. Hava durumuna uygun olacak bir şekilde pijama takımı almanız gerekiyor. Kıs aylarında genellikle uzun kollu olan, polar pijamalar ya da kalın pamuklu olan, sıkı bir şekilde dokunmuş pijama takımları almanız gerekiyor. Bu şekilde hem soğuktan korunmuş olursunuz hem de çok daha rahat edersiniz.

Pijama demek yalnızca evde giyilen bir kıyafet demek değildir. Aynı zamanda pijama sokakta da giyilebiliyor. Yaz aylarında pijama giymek isteyenler ise serin, ince penyeli bir yapıya sahip olan, hava geçirgenliği olan, pamuk ve penye karışımı kumaştan yapılmış, askılı ya da kısa kollu, kapri ya da şortlu modeller daha fazla tercih edilmelidir.

Kaliteli Kumaş Seçimi

Her alanda ve her kıyafette olduğu gibi pijama sektöründe de farklı ücret, marka, model seçeneklerini görebilirsiniz. Pijama takımı insanlar için son derece önemli olan bir kıyafettir. Pijamanın insan hayatında yer alan rolü düşünüldüğünde, kaliteli plan ürünlerin her açıdan daha avantajlı olduğunu bilin. Daha çok yatarken kullanılan bir giysi olduğu için pijamalar bozulmalara, esnemelere, deforme olmaya oldukça meyillidir.

pijama takım 

Bu sebepten ötürü pijama alırken en kaliteli olanı almaya dikkat edin. Pijamanızı daha uzun soluklu bir şekilde giymek istiyorsanız kesinlikle kumaş kalitesine dikkat etmeniz gerekiyor. Kaliteli bir kumaştan üretilmiş olan pijamalar, hava geçirgenliğini sağladığı ve teri emdiği için daha yararlı ve daha sağlıklı olacaktır.

Pijama Seçimi Nasıl Olmalı?

Evdeki her bireyin pijama takımı ihtiyacı vardır. Rahat ve hava alan kumaşlardan yapılmasına özen gösterilen, uzun saatler boyunca kullanıldığında terletme yapmayan ve hemen yıpranıp deforme olmayan pijamalar daha çok tercih ediliyor. Bunun yanı sıra bedene uygun olması da çok önemli olan bir diğer faktördür.

Her pijamanın kesimi ve ölçümü farklı olacağından dolayı denenerek alınmasında büyük fayda var. Mevsimine göre alınacak olan pijamaların kumaşlarına da dikkat edilmesi gerekiliyor. Yaz ayında iseniz bir tane polar pijama almanız yersiz olur.

Pijama Alırken Kumaş Seçimine Dikkat Edin

İlk önce dikkat etmeniz gereken şey teninize temas eden kumaşın ne kadar rahat oluşudur. Rahat olmayan hiç bir kıyafet alınmamalıdır. Teninize dokunuşu hoşunuza gidebilecek olan pijamaları tercih etmeniz çok daha doğru olacaktır.

İpek olan kumaşın kayganlığından memnun değilseniz, ipek karışımlı olan kumaşlardan üretilmiş pijama takımı tercih etmeyin. Giyeceğiniz pijamanın gece boyunca vücut ısınızı korumasına yardımcı olacak olan pijamaları satın alın.

Pamuk Pijama Takımı

Pijama takımı satın alırken dokusunun ne kadar iyi olup olmadığını kontrol edin. Yıpranmaya meyilli olan ürünleri tercih etmeyin. Yumuşak dokusu ile birlikte nefes aldıran ve hava dolaşımını kolaylaştıran pamuğu tercih edebilirsiniz. Fakat pamuklu olan kumaşlarda ısı izolasyonu çok iyi değildir.

Özellikle kış aylarında üşümenize sebep olabilir. Bunun sebebi ise pamuk nemi dışarıya atma konusunda çok başarılı değildir. Eğer geceleri fazla terleyen bir vücut yapısına sahipseniz bu kumaş sizin için uygun bir kumaş olmayabilir.

İpek Kumaştan Pijama Takımı

İpek pijama hem çok rahattır hem de tende olan dokusu hafiftir. İpeğin ısı kontrolü son derece iyidir. Üşüdüğünüz zaman daha sıcak, terlediğiniz ve çok bunaldığınız zamanlarda ise vücudunuzu daha serin tutar. Ancak gerçek ve orijinal olan ipek kumaşlar son derece pahalıdır ve evde yıkanmaz kuru temizlemeye ihtiyaç duyarlar. Bunun yanı sıra son derece kaygan bir yapıya sahiptir. Gece yatarken üzerinizden kayabilir ve bu sizi rahatsız edebilir. Bunun dışında pijama takımı olarak ipek kumaş kullanılabilir.

Ter Emici Kumaş Yapıları

Geceleri yatıyorken vücudunuz çok fazla ısınıyor ve sık sık terliyor iseniz, ter emici olan pijamaları tercih edebilirsiniz. Bu tarz kumaşlar teri vücudunuzdan uzaklaştırır. Vücut sağlığınızı bu şekilde korumaya yardımcı olabilir. Pijama takımı alırken bu faktörü göz önünde tutarsanız çok daha rahat edebilirsiniz.

Tiftik Ve Yün Kumaşlar

Bu tür kumaşlar genellikle kış aylarında tercih ediliyor. Vücudunuzu son derece sıcak tutar. Bunun yanı sıra yün, cildi tahriş edebilir bir özelliktedir. Kaşıntıya ve gece uykunuzun bölünmesine neden olabilir. Ayrıca tiftik, hava dolaşımına müsaade etmez ve bu şekilde terleme meydana gelir. Pijama takımı insanı rahat hissettirmeli, terletip bunaltmamalı bu sebepten ötürü daha rahat olan kumaşları tercih etmenizde fayda var.

Detaylara Önem Verin

Pijama takımı alışverişi yaparken, kumaş türünden daha fazlasını düşünmeniz gerekiyor. Beden ölçülerinize uyan uygun modelleri satın almanız gerekiyor. Üzerinize tam oturan pijama takımlarını alın, aksi halde üzerinizden kayan bir pijama sizi gece boyunca rahatsız eder ve uykunuzun bölünmesine neden olur.

Düğme veya kopça gibi faktörler cildinizi tahriş edebilir ve bu şekilde gece uykunuz bölünmüş olur. Bunun yerine beli lastikli olan çok sıkmayan tam bedeninize uygun pijama takımlarını tercih edebilirsiniz. Kısacası kendinizi en rahat hissettiğiniz pijamayı almanız gerekiyor.

Yazlık Pijama Takımı Tercihi Nasıl Olmalı?

Pijama takımı alırken, kumaş türlerine dikkat etmeniz gerekiyor. Yaz aylarında giyilen pijamaların hava alabiliyor özellikte olması gerekiyor. Yaz aylarında terleme olmaması için bu çok önemlidir.

Yazlık Pijama Takımı Seçimi

Pijama takımı seçimlerinde kumaş kalitesi önemli bir faktördür. Yaz aylarında yün pijamalar polarlı pijamalar giyilmemeli. Saten ya da ipek olan pijamalar yaz aylarına çok daha uygun olur. Esnek bir yapıda olmasına özen gösterin. Hareketlerinizi kısıtlamayan, canlı renkleri olan bir pijama takımını tercih edebilirsiniz.

Pijamanın yumuşak olması teninize daha rahat geceler sunabilecektir. Kalitesiz kumaşlardan uzak durmanızda fayda var. Kaliteli olan kumaşlar uzun yıllar boyunca kullanılabiliyorken, kalitesiz olan kumaşlar çok çabuk bozulup deforme olabiliyor. Hem konforlu hem de kaliteli olan bir pijama takımı size uzun yıllar boyunca kullanım hakkı tanır.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.