HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Balenli Sütyen Nedir

Balenli Sütyen Nedir
Sütyenler dikilirken sert bir balen kullanma fikri yeni değildir. Güzellerin vücutlarını sıkan balenli sütyenlerin detayları ise ahşap ve metalden yapılmıştı. Tabii ki, bu tür iç çamaşırlara pek rahat denemez. Bayanlar genellikle normal nefes alamama ve kan damarlarının sıkışması nedeniyle baymaya bile neden olabilirdi. 
 
Modern balenli sütyenler giyildiğinde herhangi bir rahatsızlığa neden olmaz. Sert parçaların varlığı, özellikle büyük bir göğüs için gerekli olan ek destek sağlar.
 

Balenli Sütyen Tanımı?

Sütyenin sert çerçevesinin oluşturulduğu yardımı ile sert parçaların balenini aramak gelenekseldir. Yarım daire biçimli balenler, cup'ların altında bulunur. Düz balenler keten bezinin yanına yerleştirilebilir.
 
balenli sütyen
 
Balen üretimi için polimerik malzemeler (plastik) veya metal kullanılır. Metal balenlerin genellikle doku hasarı ve kemik kaybı riskini azaltmak için yuvarlak plastik uçları vardır. Yarım daire biçimli balenlerin temel amacı, göğüs için ek destek sağlamaktır. Balenlerin uzunlukları değişir. Sütyenin şekle tam oturması için, balenin uzunluğunun göğüs tabanının genişliğine uyması gerekir. Balenin boyutuna uymak çok önemli bir noktadır, yanlış seçeneği seçerseniz balen vücuda baskı yaparak ağrıya neden olur.
 
Düz dik sütyen balenli tüm modellerde bulunmaz. Bu kısım uzun bel bantlı sütyenlerde, örneğin yarım kıvrımlarda kullanılır .
 
Balenli sütyen evrensel bir modeldir. Her şeyden önce, bu tür iç çamaşırlar, muhteşem bir göğsün sahipleri için gereklidir. Çünkü en iyi desteği sağlamak için sert parçalar yani balenler gereklidir.
 
Bununla birlikte, mütevazı bir göğsü olan kızlar da bu sütyen seçeneğini tercih edebilir, çünkü balenler göğüsleri hafifçe kaldırarak daha kıvrımlı bir şekil verir. Yarı dairesel balenli sütyen, göğüsleri sarkık ve şekilsiz kadınlar için en iyi seçimdir. Sert blen, kusuru görsel olarak düzeltir ve daha seksi gösterir.
 

Balenli Sütyen Nasıl Seçilir?

Birçok kadını balenli sütyen rahatsız olduğunu söyler. Ancak daha sık olarak, bir kadın yanlış seçilmiş bir balenli sütyen giymeye çalışırsa böyle bir genelleme ortaya çıkar. Bu durumda balenler aslında vücudu sıkıştırarak rahatsızlığa ve hatta ağrıya neden olabilir.
 
balenli sütyen
 
Bu nedenle, denerken balenlerin konumuna dikkat ettiğinizden emin olun. Kesinlikle meme bezinin altında olmalı ve hiçbir durumda göğsün kendisine baskı yapmamalıdır. Balenli sütyen alırken, düşük kaliteli sütyenlerde olduğu gibi, tanınmış markaların modellerini tercih edin. Aksi halde balenler sık ​​sık kırılır veya kumaşa da zarar vererek vücudu tahriş eder ya da direkt olarak vücuda batar. Bu da ciddi ağrıya neden olur.
 

Balenli Sütyen Bakımı

Yüksek kaliteli bir balenli sütyen ucuz şey değildir ve bu nedenle dikkatlice seçilen iç çamaşırların ilk yıkamadan sonra kullanılamaz hale gelmesi utanç verici olacaktır. Giysilerinize uygun şekilde bakma yeteneği her kadın için faydalı olacaktır.
 
Bir bayan sütyeninin en savunmasız bölgeleri elastik parçalar (yanlış yıkanırsa esneyebilirler) ve düzgün temizlenmezse kırılabilen balenlerdir. Peki ya sütyeninizi nasıl doğru yıkarsınız? Bu soruyu cevaplamak için keten üzerindeki etiketi dikkatlice incelemelisiniz. Bakım kuralları bu şekilde belirtilmelidir. Bazı modeller yalnızca elde yıkanabilir, ancak hassas modlarda makinede yıkamaya da izin verilebilir.
 
Sütyeninizi makinede yıkamak için özel bir ürün satın almanız gerekir. Çok sayıda deliği olan içi boş bir polimer top veya sert bir çerçeveye sahip silindirik bir ağ torba olabilir. Çamaşırları yıkama kabına koymadan önce, bağları sıktığınızdan emin olun (kancalar genellikle çantanın veya diğer giysilerin ağına yapışır), eğer kayışlar çözülürse, onları gevşetmek daha iyidir. Balenlerin dikildiği yerlere dikkat edin, orada doku hasarı bulunursa, dikilmesi gerekir. Sütyeninizden düşen bir balen çamaşır makinenize de zarar verebilir.
 
balenli sütyen
 
Yıkama modu seçimi etiketteki talimatlara göre yapılır. Çoğu zaman, çamaşırların hafif deterjanlar kullanılarak hassas bir döngüde yıkanması gerekir. Giysiler dökülebileceğinden, beyaz sütyenleri asla aynı anda renkli çamaşırlarla yıkamayın.
 
Yıkanan sütyen hemen çalkalanmalı ve düzeltilmelidir. Kurutma işlemi asılarak veya kalın bir havlu üzerine serilerek yapılabilir. Çoğu sütyen türü ütü gerektirmez.
 
Balenli sütyenler çoğu kadın için mükemmel bir seçimdir. Sert parçaların varlığına rağmen, iç çamaşırın (doğru seçime bağlı olarak) giyilmesi çok rahattır. Bu nedenle, figürünüzün tüm özelliklerini dikkate alarak sütyen seçmeyi öğrenmeniz gerekir.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.